Pomeranče s medem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

4 ks pomeranč
2 - 3 lžičky med
2 ks kiwi
2 lžíce cukr moučka
200 g maliny
3 lžíce pomerančový likér
meduňka (máta)

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme 3 ze 4 pomerančů. Poslední pomeranč důkladně omyjeme a kůru vydrhneme. Budeme ji potřebovat. Dva z oloupaných pomerančů nakrájíme na kolečka a třetí rozebereme na dílky

  2. Kiwi oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Maliny propláchneme a přebereme. Kolečka a dílky pomerančů, plátky kiwi a maliny rozdělíme na talířky. Takto připravené talířky trochu poprášíme moučkovým cukrem

  3. Ze čtvrtého pomeranče ostrouháme kůru a vymačkáme z něj šťávu. Trochu kůry smícháme s pomerančovým likérem a medem a nalijeme na ovoce

  4. Talířky nakonec ještě posypeme nastrouhanou pomerančovou kůrou a dozdobíme lístky meduňky nebo máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!