Pomerančové kuřecí řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžičky solamyl 1 ks cibule 4 ks pomeranč 250 g žampiony 125 g jarní cibulka 450 g smetanový jogurt 8 ks kuřecí řízek podle chuti cukr olej sůl mletý pepř
Postup Pomerančové kuřecí řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Tři pomeranče důkladně oloupeme i od bílé slupky a nakrájíme je na plátky. Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu. Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky, řízky naklepeme.
Kuřecí řízky orestujeme na pánvi z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomto výpeku orestujeme žampiony. Přidáváme cibuli, jarní cibulky a plátky pomerančů. Krátce podusíme. Podle chuti vše ještě osolíme, přidáme trošku cukru a pomeranče vyjmeme.
V trošce pomerančové šťávy rozmícháme solamyl a zbylou šťávu vlijeme do směsi na pánev. Vmícháme jogurt, chvíli povaříme a zahustíme pomerančovou šťávou se solamylem. Již jen krátce povaříme. Do takto hotové omáčky vložíme maso i pomeranče a společně vše prohřejeme.
Pomerančové kuřecí řízky servírujeme s uvařenou rýží nebo třeba s brambory.