Pomerančové kuřecí řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžičky solamyl
1 ks cibule
4 ks pomeranč
250 g žampiony
125 g jarní cibulka
450 g smetanový jogurt
8 ks kuřecí řízek
podle chuti
cukr
olej
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tři pomeranče důkladně oloupeme i od bílé slupky a nakrájíme je na plátky. Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu. Cibuli a žampiony nakrájíme na plátky, řízky naklepeme.

  2. Kuřecí řízky orestujeme na pánvi z každé strany. Osolíme, opepříme a vyjmeme. V tomto výpeku orestujeme žampiony. Přidáváme cibuli, jarní cibulky a plátky pomerančů. Krátce podusíme. Podle chuti vše ještě osolíme, přidáme trošku cukru a pomeranče vyjmeme.

  3. V trošce pomerančové šťávy rozmícháme solamyl a zbylou šťávu vlijeme do směsi na pánev. Vmícháme jogurt, chvíli povaříme a zahustíme pomerančovou šťávou se solamylem. Již jen krátce povaříme. Do takto hotové omáčky vložíme maso i pomeranče a společně vše prohřejeme.

  4. Pomerančové kuřecí řízky servírujeme s uvařenou rýží nebo třeba s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!