Pomerančové mojito recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
máta
světlý rum
třtinový cukr
podle potřeby
soda
ledová tříšť
pomerač

Postup přípravy receptu

  1. Šťavnaté pomeranče nebo i limetky důkladně omyjeme a nakrájíme, přidáme mátu a případně i cukr a společně ve sklenici podrtíme. Přelijeme rumem (použili jsme Malecon), zaházíme ledovou tříští a dolijeme sodovkou. Cukr použijeme jen zlehka nebo vůbec, pomeranče jsou sladké a někdo nemá rád mojito tolik sladké.

  2. Tip okoukaný od Jamieho Olivera: Ledovou tříšť si vyrobíme tak, že pár kostek ledu zabalíme do utěrky a pak s ledovou koulí párkrát praštíme o stůl.

  3. Pomerančové mojito podáváme jako výborný osvěžující nápoj k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!