Pomerančové řezy s čokoládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

175 g cukr
sůl
4 ks vejce
100 ml mléko
3 lžičky prášek do pečiva
150 g hořká čokoláda
325 g polohrubá mouka
250 g máslo nebo rostlinný tuk
8 plátků kandovaný pomeranč
poleva
1 ks pomeranč
225 g cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranč omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Tuk, cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce, pomerančovou kůru a mléko. Mouku smíchanou s práškem do pečiva zapracujeme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme čokoládu nasekanou nahrubo.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Necháme vychladnout.

  3. Polovinu pomeranče vymačkáme. Z moučkového cukru a 3 lžic pomerančové šťávy utřeme hustou polevu.

  4. Vychladlý korpus rozkrájíme na přibližně 24 kousků, které ozdobíme polevou. Kandované plátky pomeranče rozkrájíme na šestiny a každý řez ozdobíme 2 kousky pomeranče.

  5. Pomerančové řezy s čokoládou už dáme jen do chladničky ztuhnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!