Pomerančové řezy s čokoládou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 175 g cukr sůl 4 ks vejce 100 ml mléko 3 lžičky prášek do pečiva 150 g hořká čokoláda 325 g polohrubá mouka 250 g máslo nebo rostlinný tuk 8 plátků kandovaný pomeranč poleva 1 ks pomeranč 225 g cukr moučka podle potřeby tuk na vymazání
Postup Pomerančové řezy s čokoládou recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranč omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Tuk, cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce, pomerančovou kůru a mléko. Mouku smíchanou s práškem do pečiva zapracujeme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme čokoládu nasekanou nahrubo.
Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Polovinu pomeranče vymačkáme. Z moučkového cukru a 3 lžic pomerančové šťávy utřeme hustou polevu.
Vychladlý korpus rozkrájíme na přibližně 24 kousků, které ozdobíme polevou. Kandované plátky pomeranče rozkrájíme na šestiny a každý řez ozdobíme 2 kousky pomeranče.
Pomerančové řezy s čokoládou už dáme jen do chladničky ztuhnout a podáváme.