Povidla z jablek a rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cukr
1 dl rum
1 kg jablko
1 kg rajče
1 balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostky. V pánvi jablka podusíme doměkka. Současně na druhé pánvi podusíme očištěné a na kousky nakrájená rajčata. Propasírujeme je a zavaříme s cukrem dohusta.

  2. Do rajčatové hmoty přidáme povařená jablka, vanilkový cukr a přilijeme rum. Promícháme a povaříme 15 - 20 minut.

  3. Povidla z jablek a rajčat naplníme do čistých pohárů, které ještě teplé uzavřeme. Ingredience jsou na 10 sklenic o 380 ml.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!