Přírodní filet z lososovitého pstruha recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 ks citron
olivový olej
1 ks jarní cibulka
1/2 lžičky dijonská hořčice
hrubá sůl
mletý černý pepř
3 ks brambory vařené ve slupce
2 porce pstruh lososovitý
3 lžíce olivový panenský olej

Postup přípravy receptu

  1. Větší filety z lososovitého pstruha (á 250 - 300 g) očistíme, omyjeme a osušíme. Do každého filetu ostrým nožem uděláme několik hlubších zářezů vzdálených asi ½ cm od sebe. Pstruha ze všech stran i v zářezech ochutíme hrubou solí, potřeme silnou vrstvou olivového oleje a necháme asi 1 hodinu odležet

  2. Mezitím si připravíme přílohu. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. V celku uvařené a oloupané brambory opečeme na malém množství olivového oleje ze všech stran dozlatova. Ještě teplé brambory rozšťoucháme vidličkou nahrubo a promícháme s jarní cibulkou

  3. Připravíme si zálivku. Olivový olej s citronovou šťávou vlijeme do uzavíratelné lahvičky, přidáme sůl, pepř a hořčici a vše řádně protřepeme. Vychladlé brambory s cibulkou vložíme do mísy, osolíme, opepříme a zastříkneme podle chuti zálivkou

  4. Na rozpálené pánvi pečeme filety nejdříve kůží dolů do zlato-hněda. Pak maso obrátíme a již krátce dopečeme. Propečení ryby sledujeme z boku filetu, kdy maso změní barvu do světle růžové barvy

  5. Bramborovou přílohu rozprostřeme na střed talíře, na ni položíme filet z lososovitého pstruha, který zakapeme zálivkou, ozdobíme plátkem citronu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!