Provensálská gratinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks rajče
2 ks lilek
4 lžíce olivový olej
1 lžíce provensálské bylinky
300 g sýr Mimolette

Postup přípravy receptu

  1. Lilky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme teflonovou pánev a plátky lilků na ní nasucho opražíme. Sýr nastrouháme na hoblinky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s lžící olivového oleje.

  2. Zapékací misku vymažeme připravenou směsí z česneku a oleje. Postupně do ní vrstvíme plátky rajčat, lilku a sýra, dokud suroviny nevyčerpáme. Poslední vrstvu posypeme bylinkami a zalijeme zbylým olejem.

  3. Zeleninu pečeme asi 30 minut. Ihned podáváme a jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami a hoblinkami sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!