Provensálská gratinka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 4 ks rajče 2 ks lilek 4 lžíce olivový olej 1 lžíce provensálské bylinky 300 g sýr Mimolette
Postup Provensálská gratinka recept
Postup přípravy receptu
-
Lilky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme teflonovou pánev a plátky lilků na ní nasucho opražíme. Sýr nastrouháme na hoblinky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s lžící olivového oleje.
Zapékací misku vymažeme připravenou směsí z česneku a oleje. Postupně do ní vrstvíme plátky rajčat, lilku a sýra, dokud suroviny nevyčerpáme. Poslední vrstvu posypeme bylinkami a zalijeme zbylým olejem.
Zeleninu pečeme asi 30 minut. Ihned podáváme a jednotlivé porce zdobíme čerstvými bylinkami a hoblinkami sýra.