Provensálská kachna recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
- - sůl
3 ks cibule
- - kmín
- - sádlo
1 ks kachna
- - pepř mletý
1 ks okurka salátová

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu potřeme utřeným česnekem se solí, posypeme kmínem. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku, na tento základ vložíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme, pekáč přikryjeme alobalem a kachnu upečeme, občas podléváme, obrátíme a přeléváme. Tučná místa propichujeme vidličkou, aby přebytečný tuk vytekl. Potom ho sebereme. Ke konci alobal sundáme, aby se maso začalo červenat, okurku nakrájíme na špalíčky, obložíme jimi kachnu, necháme prohřát a podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!