Provensálská kachna recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek - - sůl 3 ks cibule - - kmín - - sádlo 1 ks kachna - - pepř mletý 1 ks okurka salátová
Postup Provensálská kachna recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu potřeme utřeným česnekem se solí, posypeme kmínem. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku, na tento základ vložíme kachnu prsíčky dolů, podlijeme, pekáč přikryjeme alobalem a kachnu upečeme, občas podléváme, obrátíme a přeléváme. Tučná místa propichujeme vidličkou, aby přebytečný tuk vytekl. Potom ho sebereme. Ke konci alobal sundáme, aby se maso začalo červenat, okurku nakrájíme na špalíčky, obložíme jimi kachnu, necháme prohřát a podáváme s brambory.