Pstruh po mlynářsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl 120 g máslo 1 ks citron - - mouka hladká 4 ks pstruh - - pepř mletý - - bylinky
Postup Pstruh po mlynářsku recept
Postup přípravy receptu
-
Ryby opláchneme a osušíme. Obalíme je v mouce, ochutíme solí, pepřem. Ve veliké pánvi rozehřejeme máslo a když začne pěnit, položíme na něj pstruhy. Můžete klidně smažit jen p dvou, podle velikosti pánve. Smažíme je na silném ohni, aby se opekly stejnoměrně ze všech stran. Hřbetní ploutev půjde po upečení jednoduše vytáhnout. Pstruhy vyndáme a uložíme do tepla. Na pánev přidáme ještě máslo a vaříme dokud nezhnědne, potom přidáme citronovou šťávu a bylinky. Máslem pstruhy polijeme a ihned podáváme s kousky citronu.