Pstruh tří překvapení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
50 g máslo
2-3 ks brambory
1 plátek citron
1 snítka bazalka
1 ks pstruh
1 list špenát
1 snítka petrželová nať
1 snítka celerová nať
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce tak, aby byly lehce nedovařené.

  2. Čerstvého pstruha podélně nakrojíme. Stačí jen 2 - 3 cm. U větších ryb není třeba. Pstruha důkladně osolíme a opepříme. Snítky bazalky, natí spolu se špenátovým listem omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  3. Dutinu pstruha naplníme zelenými bylinkami. Vložíme plátky česneku a nakonec dva tenké plátky másla. Pak rybu osolíme a opepříme i z venku. Podle potřeby zpevníme pstruha kuchyňskou nití.

  4. Připravíme si větší obdélník alobalu, který můžeme lehce potřít máslem. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ta rozložíme uvnitř jedné poloviny alobalu a osolíme je. Na brambory položíme rybu a na ni kolečko citronu. Přes rybu přehneme druhou polovinu alobalu a vytvoříme tak balíček, jehož spoje důkladně přehneme, aby z něj neunikala pára.

  5. Pstruha v alobalu vložíme do pekáče a ten následně do předehřáté trouby. Pstruha pečeme asi 15 minut.

  6. Pstruha tří překvapení položíme i v alobalu na servírovací talíř a ihned podáváme. Nezapomeneme na nit, pokud jsme ji použili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!