Pstruzi plnění rebarborou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
500 g brambory
rostlinný olej
2 lžičky koření na ryby
2 ks pstruh (400g)
4 ks rebarborový stvol

Postup přípravy receptu

  1. Pstruhy podle potřeby začistíme a důkladně omyjeme pod studenou vodou. Osušíme je a okořeníme zevnitř i zvenku kořením na ryby. Již nepřidáváme sůl.

  2. Rebarboru oloupeme a příčně nakrájíme na 5mm silná kolečka. Jimi naplníme břišní dutiny pstruhů.

  3. Utrhneme si dostatečně velký kus alobalu. Ten potřeme olejem, položíme na něj rybu a ještě ji důkladně olejem zakápneme. Rybu do alobalu pevně zavineme. S druhou rybou postupujeme stejně.

  4. Rozehřejeme si troubu na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C, a ryby pečeme 40 minut.

  5. Nové brambory očistíme bez škrábání a nakrájíme je na 5 mm silné příčné plátky. Ty důkladně utřeme do utěrky a na dokonale rozpáleném oleji je restujeme dozlatova. Nakonec je mírně osolíme. Udržujeme je v teple, než se dopečou ryby.

  6. Rebarbora udělá v pstruzích lepší práci než citronová šťáva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!