Pudinkové vanilkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk na vymazání
těsto
2 ks vejce
70 g máslo
125 g cukr moučka
70 g ztužený tuk
250 g hladká mouka
3 balíčky vanilkový pudink v prášku
na potření
rybízová zavařenina
na ozdobu
tmavá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s pudinkem a prosejeme ji do mísy. Přidáme cukr a promícháme. Máslo nakrájíme na kousky a necháme změknout. Ztužený tuk nastrouháme nahrubo - můžeme klidně do mísy s moukou. Do základu těsta přidáme vejce, změklé máslo a vypracujeme vláčné a ne příliš tuhé těsto.

  2. Plechy vymažeme máslem.

  3. Z pudinkového těsta tvarujeme pomocí masového mlýnku s nástavcem rohlíčky, které přeložíme na připravený plech. Pudinkové vanilkové rohlíčky pečeme zvolna v předehřáté troubě při 160 °C dorůžova. Upečené rohlíčky necháme vychladnout.

  4. Upečené a vychladlé rohlíčky slepujeme zavařeninou a oba konce namáčíme v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!