Ragú s mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 10 dkg cibule 10 dkg mrkev olivový olej 200 ml červené víno 10 dkg řapíkatý celer mletý černý pepř 60 dkg míchané mleté maso 1400 ml rajčatová pasata
Postup Ragú s mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev na kostičky a řapíkatý celer na širší plátky.
Na olivovém oleji orestujeme cibuli, mrkev a celer. Přidáme míchané mleté maso a orestujeme jej. Pak přidáme pasatu a hrnec zakryjeme. Na mírném ohni ragú vaříme asi 3 hodiny. V polovině vaření přidáme sklenici červeného vína a ragú podle chuti osolíme a opepříme.
Ragú s mletým masem podáváme s přílohou podle chuti. Vhodné je čerstvé pečivo, rýže nebo knedlíky, ale záleží na chuti.