Rajčatová chuťovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1-3 špetky sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 ks kyselá okurka
1-2 špetky mletý černý pepř
0 hlávek římský salát
1 plechovka loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Římský salát očistíme a nakrájíme nahrubo. Okurky nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, nakrájíme ho na tenké plátky nebo prolisujeme.

  2. Nakrájenou cibuli dáme smažit na máslo. Až bude cibule dozlatova, přidáme nakrájený římský salát, přidáme trochu vody z kyselých okurek a necháme lehce podusit. Potom přidáme nakrájené kyselé okurky a poté pokrájená loupaná rajčata z plechovky. Po dobu vaření průběžně mícháme.

  3. Ke konci vaření osolíme a dochutíme pepřem, případně jiným vhodným kořením. V posledních 2 minutách přidáme pokrájený nebo prolisovaný česnek, mícháme a zlehka prohřejeme. Po tepelné přípravě lze rajčatovou omáčku dochutit zakysanou smetanou.

  4. Rajčatovou chuťovku podáváme s těstovinami podle vlastního výběru, rýží, kuskusem či pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!