Rajčatová omáčka na pizzu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
1 kg rajče
1 lžíce olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli očistíme a nasekáme najemno. Rajčata spaříme, oloupeme a pevnou dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata z konzervy scedíme a nakrájíme.

  2. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejeme olej a cibuli zesklovatíme. Přidáme česnek, lehce ho osmažíme a vmícháme rajčata. Omáčku vaříme pomalu na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří.

  3. Hotovou omáčku osolíme, opepříme a podle chuti přidáme koření. Omáčku necháme vychadnout a potíráme jí těsto na pizzu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!