Rajčatová omáčka s cuketou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 ks cuketa 1 - 2 špetky bazalka 1 - 2 špetky oregano 2 lžíce olivový olej 500 ml rajčatové pyré 1 svazek jarní cibulka s natí
Postup Rajčatová omáčka s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Celý svazek jarní cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme. Mladé cukety omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme na drobnější kostičky. Já použila do receptu bylinky sušené, ale mohou být samozřejmě i čerstvé, jen je jemně nasekáme
V hluboké pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a nejprve osmahneme cibulku. Poté vsypeme cuketu, osolíme a na mírném ohni necháme povolit a pustit vodu. Mezitím nám cuketa už začne měknout. Stačí ji opravdu jen pár minut podusit (cca 5 - 10 minut), aby zůstala al dente. Poté přilijeme rajčatový protlak, přidáme prolisovaný česnek, bylinky a necháme 3 - 4 minuty probublat. Kdyby byla omáčka příliš hustá, zředíme ji před probubláváním trochou vody. Rajčatovou omáčku s cuketou podle potřeby dosolíme a můžeme podávat
Rajčatovou omáčku s cuketou podáváme s těstovinami jako lehký hlavní chod.