Rajčatová omáčka s masem z konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce cukr krystal
5 kuliček celý pepř
1 hrst čerstvá bazalka
1 konzerva konzervovaná rajčata
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
1 hrst zelené olivy bez pecek
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme spíše nahrubo. Olivy pokrájíme na kousky. Rajčata z konzervy pokrájíme také na kousky. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.

  2. Cibuli a česnek osmahneme na pár kapkách oleje dorůžova. Přidáme maso z konzervy a důkladně vyškvaříme. Maso je většinou hodně tučné, proto si se smažením dáváme na čas a prohříváme na pánvi asi 5 minut.

  3. Přidáme nakrájená rajčata z konzervy. Prohřejeme a podle chuti můžeme dosladit lžící cukru a určitě dochutit čerstvě rozdrceným pepřem. Nakonec přidáme hrst pokrájených oliv a nasekané bazalky. Maso z konzervy bývá většinou dost slané a samo o sobě dochucené, takže není potřeba už nic přidávat.

  4. Variaci na italskou kuchyni - rajčatovou omáčku s masem z konzervy podáváme ideálně se špagetami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!