Rajčatová omáčka s masem z konzervy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 ks cibule 1 lžíce cukr krystal 5 kuliček celý pepř 1 hrst čerstvá bazalka 1 konzerva konzervovaná rajčata 1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě 1 hrst zelené olivy bez pecek podle potřeby olej
Postup Rajčatová omáčka s masem z konzervy recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme spíše nahrubo. Olivy pokrájíme na kousky. Rajčata z konzervy pokrájíme také na kousky. Čerstvou bazalku nasekáme nadrobno.
Cibuli a česnek osmahneme na pár kapkách oleje dorůžova. Přidáme maso z konzervy a důkladně vyškvaříme. Maso je většinou hodně tučné, proto si se smažením dáváme na čas a prohříváme na pánvi asi 5 minut.
Přidáme nakrájená rajčata z konzervy. Prohřejeme a podle chuti můžeme dosladit lžící cukru a určitě dochutit čerstvě rozdrceným pepřem. Nakonec přidáme hrst pokrájených oliv a nasekané bazalky. Maso z konzervy bývá většinou dost slané a samo o sobě dochucené, takže není potřeba už nic přidávat.
Variaci na italskou kuchyni - rajčatovou omáčku s masem z konzervy podáváme ideálně se špagetami.