Rajčatová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg rajče
1 ks citron
1 l hovězí vývar
podle chuti
cukr
sůl
hřebíček
bobkový list
bílé víno
červené víno
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Asi 900 gramů rajčat nakrájíme.

  2. Do hovězího vývaru přidáme nakrájená rajčata a vaříme. Po chvilce přidáme koření, cukr, sůl, červené víno a dále povaříme do té doby, až jsou rajčata uvařená. Hotovou polévku procedíme, prolisujeme, přidáme citronovou šťávu, bílé víno a vychladíme.

  3. Zbylá rajčata nakrájíme a zdobíme s nimi rajčatovou polévku při podávání. Rajčatovou polévku podáváme vychlazenou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!