Rajčatová polévka se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 špetka sůl
4 ks rajče
1 kelímek rajčatový protlak
4 špetky bazalka
špetka oregano
1 kapka olivový olej
1 špetka mletý pepř
1 hrst parmezán
0 kostek zeleninový bujon
0 kelímků smetana 30%

Postup přípravy receptu

  1. Do mírně rozpáleného olivového oleje vložíme na kostičky nakrájená 4 středně velká rajčata, posypeme sušenou bazalkou a necháme je změknout. Poté přidáme rajčatový protlak. Já použila tekutý, ne ten z plechovky, ale z krabičky o obsahu 0,5 l. Přidáme trochu vody a půl kostky zeleninového bujonu. Osolíme, opepříme, osladíme, přidáme trochu oregana. Povaříme a nakonec přidáme smetanu (stačí půlka kelímku) a zase chvíli povaříme.

  2. Na talíři rajčatovou polévku se smetanou ozdobíme nakrájeným parmezánem nebo jiným sýrem.

  3. Tip: Pokud máte radši hustší, krémovější a jemnější polévky, rozmixujte rajčatovou polévku na konci vaření ponorným mixérem na cca 3 minuty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!