Rajčatové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks cibule
700 g rajče
250 g rýže
5 lžic olivový olej
1 špetka mletý pepř
50 cl masový vývar
100 g parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vodu, se kterou blanšírujeme rajčata. Z rajčat odstraníme slupku a nakrájíme na malé kousky. Oloupeme cibuli a najemno nakrájíme.

  2. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli a necháme ji změknout, až poté přidáme rajčata. Promícháme a necháme pozvolna vařit 15 - 20 minut. Zahřejeme masový vývar. V hrnci zahřejeme zbytek olivového oleje a přidáme rýži. Jakmile bude rýže lesklá, přidáme směs cibule a rajčat spolu s masovým vývarem, tak aby byla rýže ponořena. Osolíme a opepříme, popřípadě přidáme špetku šafránu. Promícháme a necháme odklopené. Můžu vřele doporučit keramický hrnec na rizoto od Emile Henry. Necháme pozvolna vařit na mírném ohni 18 - 20 minut, v případě potřeby podlijeme vývarem. Strouhaný parmazán přidáme před servírováním a zlehka promícháme.

  3. Rajčatové rizoto podáváme teplé. Masožravci si můžou do receptu přidat i nějaký ten druh masa, ale výborné je i bezmasé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!