Zapečený chléb s mletým masom a sýrem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
petrželová nať
2 ks jarní cibulka
mletý kmín
100 g tvrdý sýr
mletá sladká paprika
čerstvě mletý černý pepř
drcená majoránka
300 g mleté vepřové plecko

Postup přípravy receptu

  1. Starší chléb pokrájíme na krajíce, jarní cibulku pokrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, petrželovou nať posekáme nadrobno a tvrdý sýr pokrájíme na malé kostky

  2. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, okořeníme čerstvě mletým černým pepřem, mletým kmínem, drcenou majoránkou a mletou sladkou paprikou. Přidáme prolisovaný česnek, jarní cibulku a pokrájený sýr a dobře všechno spolu promícháme. Vejce nepřidáváme, protože rozpuštěný sýr směs výborně spojí

  3. Na připravené krajíce chleba rozetřeme masovou směs. Chléb není potřeba pokapávat olejem, protože mleté maso během zapékání pustí dost tuku

  4. Natřený chléb položíme na plech s teflonovou folií, vložíme péct do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme, až se maso dobře propeče, sýr se rozpustí a chléb bude příjemně do křupava - pečeme asi 20 minut. Hotové chleby posypeme čerstvě posekanou petrželovou natí

  5. Zapečené chleby s mletým masem a sýrem podáváme horké s hrnkem čaje. Jde o velmi chutnou teplou večeři, která je rychlá a levná. Pokrm je vhodný i pro návštěvy jako pohoštění k vínu. Recept je velmi variabilní, můžete ho měnit podle vlastní chuti a výhodně přitom využijete zbytky z chladničky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!