Rajčatový dip recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 snítka rozmarýn
2 ks šalotka
1 dl rajčatová šťáva
3 lžíce vinný ocet
3 ks paprika (červená)
1 konzerva konzervovaná rajčata
3 ks chilli paprička (červená)
120 g hnědý přírodní cukr

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku a česnek očistíme a nakrájíme na větší kousky. Chilli papričky a papriky zbavíme jádřinců, semínek a žeber a také nakrájíme na větší kousky. Rozmarýn opereme a obereme z něj "lístky".

  2. Rajčata, šalotku, česnek, papriky, rozmarýn a papričky vložíme do mixéru a asi minutu vše necháme rozmixovat na hrubší pyré.

  3. Rozehřejeme pánev (silnostěnnou). Vlijeme do ní ocet, vsypeme cukr a necháme vše lehce zkaramelizovat. Pak přidáme pyré, promícháme, ochutíme a podle chuti opepříme a osolíme. Pyré podlijeme rajčatovou šťávou a necháme vydusit tekutiny. Omáčka by měla mít hustou konzistenci.

  4. Hotovou ji můžeme skladovat v lednici týden až dva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!