Rajská omáčka Habunda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks cibule
2 l voda
8 ks hřebíček
5 ks bobkový list
10 ks nové koření
400 g rajský protlak
2 ks hovězí bujon
podle chuti
cukr
mletá skořice
třtinový cukr
podle potřeby
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle zpěníme cibuli a přidáme rajský protlak, nebo pasírovaná rajčata, přidáme mletou skořici, třtinový cukr, hřebíček, nové koření, bobkový list a asi po 5 minutách vaření za stálého míchání zalijeme vývarem (2 litry vřelé vody s hovězím bujonem).

  2. Omáčku přepasírujeme (stačí přes síto) do jiného hrnce a dáme zpět na oheň. Potom rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem. Nakonec omáčku zahustíme instantní nebo domácí jíškou.

  3. Rajskou omáčku Habunda podáváme s těstovinami (knedlíky) a s masovými kuličkami, případně sekanou. Jaké maso použijete, je na vás, hovězí zadní kýta k tomu bude ideální.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!