Rajská omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g cukr
40 g máslo
60 g cibule
2 lžíce rajčatový protlak
60 g hladká mouka
0 l masový vývar
podle chuti
sůl
tymián
perník na strouhání
bobkový list
mletý pepř
celý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Z tuku, oloupané a nadrobno nasekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme.

  2. Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem. Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Rajskou omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí, pepřem a chviličku provaříme. Pokud se vám bude zdát rajská omáčka příliš řídká, zahustíme ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky.

  3. Rajskou omáčku podáváme s hovězím masem a houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!