Rajská omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g cukr 40 g máslo 60 g cibule 2 lžíce rajčatový protlak 60 g hladká mouka 0 l masový vývar podle chuti sůl tymián perník na strouhání bobkový list mletý pepř celý pepř celé nové koření
Postup Rajská omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Z tuku, oloupané a nadrobno nasekané cibule a mouky připravíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji vývarem z hovězího masa a metličkou dobře rozmícháme. Přidáme bobkový list, celý pepř, nové koření, osolíme a za častého míchání dobře provaříme.
Podle potřeby omáčku občas zředíme vývarem. Takto provařený základ na omáčku přecedíme, přidáme rajský protlak. Rajskou omáčku je dobré ještě ochutit cukrem, solí, pepřem a chviličku provaříme. Pokud se vám bude zdát rajská omáčka příliš řídká, zahustíme ji strouhaným perníkem, nebo trochou jíšky.
Rajskou omáčku podáváme s hovězím masem a houskovými knedlíky.