Rajská polévka s krůtím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 ks mrkev
6 dkg zelená čočka
1 lžíce rajský protlak
2 řapíky řapíkatý celer
800 ml drůbeží vývar
40 dkg krůtí maso
40 dkg sterilovaná rajčata
6 dkg krupky lámanka
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
majoránka
tymián
tabasco
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, sterilovaná rajčata na menší kousky a krůtí maso na kostičky.

  2. Rozpálíme olej a asi 5 minut na něm opékáme maso. Přidáme celer, mrkev, cibuli, rajčata, protlak a zalijeme vývarem. Přisypeme čočku a krupky, přivedeme k varu, teplotu zmírníme a za občasného míchání vaříme asi 40 minut do změknutí. Dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, tymiánem a tabascem.

  3. Rajskou polévku s krůtím masem na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s nasucho opečenými plátky veky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!