Rajská polévka s krůtím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 ks mrkev 6 dkg zelená čočka 1 lžíce rajský protlak 2 řapíky řapíkatý celer 800 ml drůbeží vývar 40 dkg krůtí maso 40 dkg sterilovaná rajčata 6 dkg krupky lámanka podle potřeby olej podle chuti sůl majoránka tymián tabasco mletý černý pepř na ozdobu petrželka kudrnka
Postup Rajská polévka s krůtím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno, mrkev na kolečka, sterilovaná rajčata na menší kousky a krůtí maso na kostičky.
Rozpálíme olej a asi 5 minut na něm opékáme maso. Přidáme celer, mrkev, cibuli, rajčata, protlak a zalijeme vývarem. Přisypeme čočku a krupky, přivedeme k varu, teplotu zmírníme a za občasného míchání vaříme asi 40 minut do změknutí. Dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, tymiánem a tabascem.
Rajskou polévku s krůtím masem na talíři posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s nasucho opečenými plátky veky.