Rebarborový koláč se sněhem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 lžíce ocet
3 ks žloutek
125 g tuk
3 lžíce voda
0 balíčků prášek do pečiva
250 g hladká mouka
náplň
50 g rozinky
180 g cukr moučka
500 g rebarbora
na potření
3 ks bílek
150 g cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, žloutky, prášek do pečiva, špetku soli, tuk, vodu a ocet zpracujeme v těsto, které vyválíme nebo natlačíme na pekáč vyložený pečícím papírem (30 x 40 cm).

  2. Rebarboru očistíme, nasekáme nebo nadrobno nakrájíme. Rozložíme ji na těsto, posypeme moučkovým cukrem a rozinkami. Rychle upečeme v předehřáté troubě. Musí zůstat světlé těsto. Pak koláč vyjmeme a potřeme sněhem ušlehaným s cukrem. Rebarborový koláč se sněhem dáme do trouby a dopečeme dorůžova.

  3. Rebarborový koláč se sněhem necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!