Řepánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 2 ks vejce 250 ml mléko 30 g droždí 100 g cukr krupice 600 g polohrubá mouka 80 g Hera na potření 1 ks vejce drobenka 50 g máslo 50 g cukr moučka 50 g hrubá mouka náplň 20 g máslo 50 g cukr krupice 50 g vlašské ořechy 100 g mletý mák 2 ks cukrová řepa na obalení 1 hrst cukr moučka
Postup Řepánky recept
Postup přípravy receptu
-
Ze všech uvedených surovin zaděláme hladké nelepivé těsto, které necháme 40 minut kynout.
Řepu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme na másle doměkka. Přidáme cukr, mák, nasekané ořechy, krátce podusíme a necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na 24 kousků, každý naplníme náplní a zabalíme. Bochánky (řepánky) dáme na plech tak, aby se nedotýkaly. Necháme v teple ještě 20 minut kynout.
Připravíme si z másla, cukru a mouky drobenku.
Po 20 minutách bochánky (řepánky) potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Řepánky podáváme jako klasické buchty, jsou opravdu vynikající! Můžeme je ještě obalit v moučkovém cukru.