Restovaná kachní játra v bagetě recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 ks česnek olej sůl 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1 - 2 ks rajče 400 g kachní játra čerstvě mletý černý pepř listový salát 2 ks celozrnná bageta
Postup Restovaná kachní játra v bagetě
Postup přípravy receptu
-
Kachní játra očistíme, nakrájíme na menší kousky a opepříme. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek utřeme se solí a pepřem a umícháme s máslem dohladka. Celozrnné bagety podélně rozkrojíme a potřeme česnekovým máslem. Salát očistíme a rajče nakrájíme na tenké plátky. Troubu předehřejeme na 220 °C
Na oleji orestujeme cibulku do hněda. Poté ji vyndáme a na výpeku opečeme kousky jater dozlatova. Opečená játra osolíme, zakryjeme a odložíme stranou
Mezitím vložíme do trouby bagety potřené ochuceným máslem a vše krátce rozpečeme. Jakmile se máslo rozpustí, bagety vyjmeme, poklademe opečenými játry a smaženou cibulkou, listy salátu a nakrájeným rajčetem. Vše zakryjeme druhou polovinou ochucené bagety a ihned podáváme
Restovaná kachní játra s cibulkou plněná v ochucené česnekové bagetě se salátem a rajčetem podáváme jako výbornou teplou svačinu.