Řízky naopak recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřový řízek
podle chuti
česnek
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
vejce
strouhanka
mouka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové nebo kuřecí maso nakrájíme na plátky. Naklepeme maso paličkou, osolíme, můžeme i opepřit nebo potřít prolisovaným česnek. Potom řízky dáme do strouhanky, namačkáme strouhanku do řízků, pak řízky obalíme v rozšlehaném vejci a nakonec v mouce.

  2. Řízky pečeme na rozpáleném tuku z obou stran.

  3. Řízky naopak podáváme s chlebem, brambory, bramborovou kaší nebo hranolky. K řízkům můžeme podávat kyselou okurkou nebo okurkový salát, na který okurky nastrouháme na struhadle s většími dírkami, osolíme, opepříme, zalijeme okurky kefírem a zamícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!