Řízky z mletého bůčku a hermelínu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 1 ks cibule 2 ks hermelín mletý pepř 1 špetka muškátový oříšek 1 lžíce čerstvá bazalka 0.3 lžičky mletá sladká paprika 600 g vepřový bok 2 dl smetana na vaření 1 lžíce loupané mleté mandle podle potřeby sůl hladká mouka olej na smažení na obalení strouhanka na ozdobu 1 ks cibule podle chuti vegeta
Postup Řízky z mletého bůčku a hermelínu recept
Postup přípravy receptu
-
Prorostlý vepřový bok umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Vmícháme sůl, pepř a horkou smetanu na vaření. Pořádně promícháme. Vše přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.
Vychladlý a tuhý hermelín umeleme nebo nastrouháme spolu s oloupanou cibulí a přimícháme k mletému bůčku. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vegetou a přimícháme 1 vejce, sekanou bazalku nebo petrželku a spojíme hladkou moukou v hustější hmotu.
Z dobře vymíchané hmoty tvoříme menší oválné řízky. Řízky z mletého bůčku a hermelínu obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance s mletými mandlemi. Řízky z mletého bůčku a hermelínu zvolna smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.
Řízky z mletého bůčku a hermelínu ozdobíme kroužky osmažené cibule a podáváme s vařeným bramborem a tatarkou.