Řízky z mletého bůčku a hermelínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
1 ks cibule
2 ks hermelín
mletý pepř
1 špetka muškátový oříšek
1 lžíce čerstvá bazalka
0.3 lžičky mletá sladká paprika
600 g vepřový bok
2 dl smetana na vaření
1 lžíce loupané mleté mandle
podle potřeby
sůl
hladká mouka
olej na smažení
na obalení
strouhanka
na ozdobu
1 ks cibule
podle chuti
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Prorostlý vepřový bok umeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Vmícháme sůl, pepř a horkou smetanu na vaření. Pořádně promícháme. Vše přikryjeme fólií a necháme přes noc v lednici.

  2. Vychladlý a tuhý hermelín umeleme nebo nastrouháme spolu s oloupanou cibulí a přimícháme k mletému bůčku. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, vegetou a přimícháme 1 vejce, sekanou bazalku nebo petrželku a spojíme hladkou moukou v hustější hmotu.

  3. Z dobře vymíchané hmoty tvoříme menší oválné řízky. Řízky z mletého bůčku a hermelínu obalíme v hladké mouce smíchané s mletou paprikou, namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance s mletými mandlemi. Řízky z mletého bůčku a hermelínu zvolna smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.

  4. Řízky z mletého bůčku a hermelínu ozdobíme kroužky osmažené cibule a podáváme s vařeným bramborem a tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!