Řízky z peklíčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová kýta nebo kuřecí maso
marináda
4 stroužky česnek
1 lžička sůl
3 ks vejce
1 lžíce hořčice
1 lžíce kečup
1 lžička vegeta
1 lžička maggi
1 lžička pepř
1 lžička worcesterová omáčka
1 ks vejce na majonézu
150 ml olej na majonézu
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nebo kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme a na 24 hodin naložíme do připravené směsi.

  2. Příprava směsi: Nejdříve si z 1 vejce a 150ml oleje našleháme elektrickým šlehačem majonézu. Do ní zamícháme po kávové lžičce sůl, pepř, místo pepře je dobré i kari koření, vegetu, worcestrovou omáčku, maggi, lžíci francouzské hořčice a lžíci ostrého kečupu. Přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 rozšlehaná vajíčka.

  3. Směs pořádně promícháme, namočíme plátky masa a uložíme.

  4. Potom pekáček vymastíme olejem, vyskládáme naložené maso a pečeme asi 1,5 hodiny při 160 °C. Napřed pečeme zakryté alobalem (asi 1 hodinu) a potom odkryjeme.

  5. Před koncem pečení můžeme na maso nastrouhat sýr, ale není to nutné.

  6. Řízky z peklíčka podáváme s hranolky nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!