Rizoto na neděli recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 3 lžíce olej 1 plátek máslo 1 ks cibule 2 ks rajče 2 hrnečky rýže 250 g vepřová plec 300 g kuřecí maso 1 konzerva sterilovaná kukuřice 1 konzerva sterilovaný hrášek podle chuti sůl kari koření na ozdobu 1 hrst strouhaný parmazán petrželka kudrnka podle potřeby 4 hrnečky voda nebo vývar
Postup Rizoto na neděli recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si maso. Vepřové očistíme a pokrájíme na kostky, kuřecí použijeme z prsíček (vykostěný motýlek). Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky. Rajčata spaříme a sloupneme.
Na rozehřátém oleji osmahneme vepřové maso a maso z kuřecích prsíček, až začne hnědnout. Přidáme cibuli, plátky česneku, osmahneme, vmícháme plátky oloupaných rajčat, propláchnutou rýži, špetku kari, zalijeme potřebným množstvím vody nebo vývaru, osolíme a na mírném ohni dusíme rizoto doměkka.
Hrášek a kukuřici mezitím podusíme na plátku másla.
Na talíře tvarujeme naběračkou namočenou v horké vodě kopečky rýže, které obložíme podušeným sterilovaným hráškem a kukuřicí. Posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme kudrnkou. Rizoto na neděli podáváme třeba s broskvovým kompotem.