Rizoto s cuketou a kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 ks cibule 0 ks cuketa 1 ks mrkev 2 kuličky nové koření 70 g kuřecí prsa 1 špetka mletá sladká paprika 5 lžic kulatozrnná rýže
Postup Rizoto s cuketou a kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Místo kuřecího masa lze použít jakýkoli jiný druh masa. Mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Kuřecí maso vaříme přibližně 1 hodinu ve vodě na mírném ohni. Cuketu a mrkev přidáme asi 15 minut před koncem varu, aby se nám nerozvařily. Vývar lze potom použít pro přípravu polévky.
Na oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli. Kulatozrnnou rýži vložíme do vody a přidáme nové koření a špetku mleté sladké papriky. Rýži vaříme za občasného míchání a kontrolujeme, aby se nám nepřipálila, popřípadě ještě přidáme vodu. Rýži uvaříme doměkka, vmícháme orestovanou cibuli, uvařenou cuketu, mrkev a kuřecí maso.
Rizoto s cuketou a kuřecím masem ihned podáváme jako chutný hlavní chod.