Rizoto s cuketou a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks cibule
0 ks cuketa
1 ks mrkev
2 kuličky nové koření
70 g kuřecí prsa
1 špetka mletá sladká paprika
5 lžic kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Místo kuřecího masa lze použít jakýkoli jiný druh masa. Mrkev a cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Kuřecí maso vaříme přibližně 1 hodinu ve vodě na mírném ohni. Cuketu a mrkev přidáme asi 15 minut před koncem varu, aby se nám nerozvařily. Vývar lze potom použít pro přípravu polévky.

  3. Na oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli. Kulatozrnnou rýži vložíme do vody a přidáme nové koření a špetku mleté sladké papriky. Rýži vaříme za občasného míchání a kontrolujeme, aby se nám nepřipálila, popřípadě ještě přidáme vodu. Rýži uvaříme doměkka, vmícháme orestovanou cibuli, uvařenou cuketu, mrkev a kuřecí maso.

  4. Rizoto s cuketou a kuřecím masem ihned podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!