Rizoto s cuketou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic máslo 250 g rýže 600 ml zeleninový vývar 1 ks cibule (větší) 100 ml smetana na vaření 120 g sýr Niva 1-2 ks cuketa (dle velikosti)
Postup Rizoto s cuketou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Cuketu důkladně omyjeme a neoloupanou ji nakrájíme na kostičky.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cuketu a asi 3 minuty restujeme. Potom vsypeme rýži, důkladně ji promícháme s tukem, cibulkou a cuketou, vlijeme polovinu vývaru, hrnec přiklopíme, zmírníme plamen a počkáme, až se tekutina vypaří. Poté rýži zamícháme, ochutnáme. Pokud je ještě tvrdá, opakujeme stejný postup.
Těsně před koncem vaření vsypeme rozdrobenou nivu, prolijeme rizoto smetanou a okamžitě podáváme.