Rizoto s hlívou ústřičnou a kuřecím masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 balení hlíva ústřičná
250 g kuřecí maso
podle chuti
sůl
bylinky
1 ks jarní cibulka
podle potřeby
rýže
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na nudličky a necháme odležet v marinádě z olivového oleje, soli a oblíbených bylinek, klidně i sušených. Hlívu ústřičnou nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Já dávám pro zpestření i jednu jarní cibulku.

  2. Rýži uvaříme podle návodu. Já vařím 1,5 rýže a 2,5 hrnku vody. Do osolené vroucí vody dáme rýži propranou ve studené vodě. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou a nemícháme. Když je voda odpařená, rýže je hotová.

  3. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu ústřičnou a špetku čerstvých bylinek podle chuti, ale nemusí být. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.

  4. Rizoto s hlívou ústřičnou a kuřecím masem podáváme k obědu nebo večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!