Rizoto s hlívou ústřičnou a kuřecím masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 balení hlíva ústřičná 250 g kuřecí maso podle chuti sůl bylinky 1 ks jarní cibulka podle potřeby rýže olivový olej
Postup Rizoto s hlívou ústřičnou a kuřecím masem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na nudličky a necháme odležet v marinádě z olivového oleje, soli a oblíbených bylinek, klidně i sušených. Hlívu ústřičnou nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Já dávám pro zpestření i jednu jarní cibulku.
Rýži uvaříme podle návodu. Já vařím 1,5 rýže a 2,5 hrnku vody. Do osolené vroucí vody dáme rýži propranou ve studené vodě. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou a nemícháme. Když je voda odpařená, rýže je hotová.
Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme hlívu ústřičnou a špetku čerstvých bylinek podle chuti, ale nemusí být. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme uvařenou rýži.
Rizoto s hlívou ústřičnou a kuřecím masem podáváme k obědu nebo večeři.