Rizoto se sójovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
sůl
2 ks cibule
50 g celer
2 ks mrkev
200 g rýže
4 dl zeleninový vývar
petrželová nať
100 g tvrdý sýr
100 g mražený hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
100 g sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Do 7 dl vody dáme rozpustit bujon. Uvedeme do varu, přidáme sójové kostky a vaříme 30 minut. Rýži propláchneme a necháme okapat.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu, maso a vše opražíme. Potom přidáme rýži, chvíli pražíme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a při mírné teplotě vaříme 15 minut. Do hotového rizota vmícháme zelený hrášek, sekanou nať a promícháme.

  3. Rizoto se sójovým masem podáváme sypané nastrouhaným sýrem a se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!