Rizoto se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olej 1 ks cibule 1 hrnek rýže 4-5 ks ředkvička 2 ks zelená paprika 4 lžíce tvrdý sýr 2 hrnky drůbeží drůbky 2 hrnky vývar z drůbků podle chuti sůl kari koření
Postup Rizoto se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme horkou vodou, vsypeme ji do vyššího hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a vložíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby. Při teplotě 250 °C vaříme rýži asi 20 minut.
V pekáčku rozehřejeme olej, osmahneme na něm jemně pokrájenou cibuli, vmícháme na kostičky pokrájené drůbky, papriky nakrájené na kostičky a nakrájené ředkvičky. Směs osolíme, poprášíme kari kořením a pekáček postavíme na hrnec s rýží.
Když je rýže uvařená, smícháme ji s podušenou drůbkovou směsí, dobře promícháme a na spodním roštu horkovzdušné trouby dusíme ještě 5 minut.
Na talíři rizoto se zeleninou ještě posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.