Rizoto se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks cibule
1 hrnek rýže
4-5 ks ředkvička
2 ks zelená paprika
4 lžíce tvrdý sýr
2 hrnky drůbeží drůbky
2 hrnky vývar z drůbků
podle chuti
sůl
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme horkou vodou, vsypeme ji do vyššího hrnce, zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a vložíme na spodní rošt předehřáté horkovzdušné trouby. Při teplotě 250 °C vaříme rýži asi 20 minut.

  2. V pekáčku rozehřejeme olej, osmahneme na něm jemně pokrájenou cibuli, vmícháme na kostičky pokrájené drůbky, papriky nakrájené na kostičky a nakrájené ředkvičky. Směs osolíme, poprášíme kari kořením a pekáček postavíme na hrnec s rýží.

  3. Když je rýže uvařená, smícháme ji s podušenou drůbkovou směsí, dobře promícháme a na spodním roštu horkovzdušné trouby dusíme ještě 5 minut.

  4. Na talíři rizoto se zeleninou ještě posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!