Rizoto z hovězí konzervy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.5 lžičky sůl 4 porce rýže 1 konzerva hovězí maso 1 ks střední cibule 1 konzerva sterilovaný hrášek 1 lžíce sádlo nebo olej 0.5 lžičky mletý černý pepř podle chuti kečup sójová omáčka strouhaný sýr worcestrová omáčka
Postup Rizoto z hovězí konzervy recept
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací misky dáme rozehřát omastek.Já používám sádlo. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme celou hovězí konzervu a maso rozmačkáme třeba vidličkou. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem, sójovou omáčkou, kečupem a přidáme sterilovaný hrášek. Lze přidat i jinou zeleninu podle chuti.
Do této směsi přidáme syrovou opranou rýži. Vše dolijeme vroucí vodou, promícháme a dáme do trouby asi na 1/2 hodiny péct při 170 °C. Protože maso zůstává nahoře, je třeba rizoto asi po 10 minutách promíchat.
Na talíři posypeme rizoto z hovězí konzervy strouhaným sýrem a podáváme.