Rizoto z hovězí konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 lžičky sůl
4 porce rýže
1 konzerva hovězí maso
1 ks střední cibule
1 konzerva sterilovaný hrášek
1 lžíce sádlo nebo olej
0.5 lžičky mletý černý pepř
podle chuti
kečup
sójová omáčka
strouhaný sýr
worcestrová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky dáme rozehřát omastek.Já používám sádlo. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme celou hovězí konzervu a maso rozmačkáme třeba vidličkou. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem, sójovou omáčkou, kečupem a přidáme sterilovaný hrášek. Lze přidat i jinou zeleninu podle chuti.

  2. Do této směsi přidáme syrovou opranou rýži. Vše dolijeme vroucí vodou, promícháme a dáme do trouby asi na 1/2 hodiny péct při 170 °C. Protože maso zůstává nahoře, je třeba rizoto asi po 10 minutách promíchat.

  3. Na talíři posypeme rizoto z hovězí konzervy strouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!