Rizoto z trouby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
2 ks cibule
2 balíčky rýže
olej na smažení
1 balíček mražená zelenina s kukuřicí
1 kostka bujon
podle chuti
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou zeleninu uvaříme s kostkou bujonu a plátkem másla. Mezitím si na troše oleje osmahneme cibuli. Čím více, tím lépe.

  2. Propranou a spařenou rýži smícháme s cibulí i olejem na kterém jsem cibuli osmahli a přidáme přecezenou uvařenou zeleninu. Vývar si dáme stranou, ale nevyléváme.

  3. Směs osolíme, dáme do pečící misky nebo na vyšší plech, zalijeme vývarem a vodou doplníme na cca 3cm nad povrchem. Dáme zapéct. Rizoto je hotové jak se voda vypaří. Hotové posypem vegetou. Dle chuti můžeme přidat do rizota kousky masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!