Rizoto z vepřové konzervy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 balíčky rýže
1 ks velká cibule
2 konzervy vepřové maso
1 plechovka mexická sterilovaná zelenina bonduele
podle chuti
1 palička česnek
sůl
kari
koření na mleté maso
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit rýži, řídíme se návodem na obalu.

  2. Otevřeme konzervy vepřového masa ve vlastní šťávě a v plechovce překrájíme. Vybereme část tuku z konzervy a dáme na pánev rozehřát. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nasekanou cibulku. Poté vyklopíme obě plechovky. Maso mícháme a postupně opékáme. Ochutíme kořením na mletá masa, kari, solí a a pepřem. Přidáme prolisovaný česnek (menší paličku) a opékáme na mírném plameni. Až chybí rýži k dovaření cca 5 minut, vložíme do masa na pánev velkou plechovku mexické zeleniny (my používáme bonduelle) a promícháme.

  3. Scedíme rýži a vmícháme masovou směs.

  4. Rizoto z vepřové konzervy na talíři ozdobíme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!