Roštěná na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
250 g žampiony
2-3 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
700 g hovězí roštěnec
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
vývar z kostky

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na 8 tenkých plátků, po stranách lehce nařízneme, naklepeme a osolíme i opepříme. Plátky masa necháme 10 minut odpočívat a pak je opečeme na rozpáleném oleji po obou stranách.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vložíme ji do výpeku a osmahneme dozlatova. Vložíme maso, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

  3. Měkké maso vyndáme a výpek vyrestujeme do tuku. Zaprášíme moukou a restujeme dozlatova. Pak mouku zalijeme vývarem a 30 minut provaříme.

  4. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme na rozpáleném oleji do změknutí.

  5. Hotovou omáčku můžeme přecedit, přidáme do ní žampiony i plátky roštěnek a 10 minut je prohříváme na mírném ohni. Podle chuti přisolíme i opepříme.

  6. Jako přílohu k roštěné na žampionech doporučuji dušenou (vařenou) rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!