Roštěná s italskou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl 80 g brambory 1 lžíce kapary - - pepř mletý 1 ks chilli paprička - - olej olivový 300 ml protlak rajčatový 200 g fazolky zelené 650 g roštěnec hovězí - - oregano
Postup Roštěná s italskou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory oškrábeme a dáme na 10 minut vařit. Poté je slijeme a nakrájíme na plátky. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a na něm osmahneme česnek a chilli papričky. Zvýšíme teplotu, přidáme maso a opečeme ho z obou stran asi 2 minuty a vyndáme na talíř. Přilijeme olej a opékáme na něm plátky brambor asi 5 minut. Položíme potom na ně plátky roštěné. Rajský protlak smícháme se zelenými fazolkami, oreganem, kapary, solí a trochou pepře. Směs nalijeme na maso, zakryjeme kastrol pokličkou a dusíme na mírném ohni. Hotové maso má být měkké, ale uvnitř ještě lehce růžové. Při dušení obsah kastrolu lehce protřepeme, aby se brambory nepřichytily ke dnu. Zdobíme na talíři oreganem.