Roštěnky v zelenině recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 4 ks paprika 2 ks cibule 4 ks rajče 1 ks cibulová nať 3 plátky hovězí roštěná podle chuti sůl barevný drcený pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Roštěnky v zelenině recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa omyjeme a zlehka naklepeme. Posypeme solí, barevným drceným pepřem a potřeme olejem. Maso uložíme do mísy a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme i přes noc, maso bude křehčí.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme roštěnky a zprudka je opečeme z obou stran. Poté maso zvolna dopečeme, aby bylo měkké. Jeden stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Ke konci pečení maso potřeme utřeným stroužkem česneku.
Na druhé pánvi připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cibulovou nať omyjeme a nakrájíme na kolečka. Papriky (použijeme papriku červenou, zelenou a dvě žluté) omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme olej, přidáme cibuli, česnek, papriky a krátce orestujeme. Poté zeleninu osolíme, opepříme a podusíme. Nakonec k zelenině přidáme rajčata a cibulovou nať a pár minut prohřejeme.
Hotovou zeleninu rozdělíme na talíř, doplníme plátkem masa a podáváme. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory nebo rýže.