Rozmarýnová treska se žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
100 g rozmarýn
50 g niva
50 g margarín
žampiony
1 lžíce hladká mouka
400 g mražené rybí filé

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme trochou margarínu či jiného rostlinného tuku.

  2. Filety osolíme, poprášíme hladkou moukou a posypeme sušeným či čerstvým rozmarýnem. Vložíme do vymazané misky a obložíme na plátky nakrájenými žampiony. Na povrch rozdělíme malé vločky margarínu. Rozmarýnovou tresku se žampiony pečeme v troubě na 200 °C asi 40 minut. Během pečení přeléváme povrch vypečenou šťávou. Těsně před dokončením posypeme rozmarýnovou tresku strouhanou nivou.

  3. Rozmarýnovou tresku se žampiony podáváme s brambory v libovolné tepelné úpravě. Tresku podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!