Rozmarýnová treska se žampiony recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 100 g rozmarýn 50 g niva 50 g margarín žampiony 1 lžíce hladká mouka 400 g mražené rybí filé
Postup Rozmarýnová treska se žampiony recept
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme trochou margarínu či jiného rostlinného tuku.
Filety osolíme, poprášíme hladkou moukou a posypeme sušeným či čerstvým rozmarýnem. Vložíme do vymazané misky a obložíme na plátky nakrájenými žampiony. Na povrch rozdělíme malé vločky margarínu. Rozmarýnovou tresku se žampiony pečeme v troubě na 200 °C asi 40 minut. Během pečení přeléváme povrch vypečenou šťávou. Těsně před dokončením posypeme rozmarýnovou tresku strouhanou nivou.
Rozmarýnovou tresku se žampiony podáváme s brambory v libovolné tepelné úpravě. Tresku podáváme ihned.