Rumové dortíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

poleva
80 g cukr
rum
3 lžíce vřelá voda
krém
150 g máslo
rum
30 g kakao
1 ks žloutek
50 g vlašské ořechy
těsto
160 g máslo
220 g cukr moučka
160 g hladká mouka
citronová kůra
80 g mleté ořechy
na ozdobu
čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vlašské ořechy nasekáme najemno. Z mouky, cukru, mletých ořechů, tuku a citronové kůry vypracujeme těsto.

  2. Z těsta vyválíme plát a vypichujeme kolečka nebo jiné tvary. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v dobře vyhřáté troubě.

  3. Mezitím si připravíme krém, kterým budeme jednotlivé kousky dortíčků spojovat. Na krém si vyšleháme máslo, cukr, kakao, žloutek a přidáme i jemně sekané ořechy. Ochutíme rumem.

  4. Vychladlé cukroví slepíme krémem, polijeme rumovou polevou a ozdobíme čokoládovou rýží. Hotové rumové dortíčky necháme ztuhnout.

  5. Polevu si vymícháme z cukru, vřelé vody a rumu, mícháme tak dlouho, až je poleva dostatečně hustá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!