Rumové řezy s polevou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
200 g cukr
4 ks vejce
220 g máslo
10 g kakao
0.5 balíčku prášek do pečiva
260 g polohrubá mouka
poleva
4 lžíce rum
200 g cukr moučka
vřelá voda
na potření
1 sklenka rybízová marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.

  2. Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme rum a ještě chvíli třeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, prosejeme a lehce vmícháme do máslové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do těsta.

  3. Připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a upečeme. Upečený rumový korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus potřeme rybízovou marmeládou.

  4. Připravíme si rumovou polevu. Cukr utřeme s rumem a trochou vroucí vody dohusta. Polevou ihned přelijeme celý moučník a polevu necháme zaschnout.

  5. Rumové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!