Růžičková kapusta s řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 ks cibule mletý pepř 5 lžic masový vývar muškátový oříšek 100 g strouhaný sýr 500 g vepřové řízky 20 g přepuštěné máslo 500 g růžičková kapusta 1 ks červené jablko
Postup Růžičková kapusta s řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kapustičky dáme do vroucí osolené vody a zhruba 5 minut vaříme. Scedíme, ochladíme studenou vodou a rozebereme na lístky.
Oloupanou cibuli jemně posekáme a osmahneme na rozehřátém másle. Přimícháme listy kapusty, podlijeme vývarem a dusíme zhruba 3 minuty. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem.
Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a pokrájíme na kostičky. Přidáme k zelenině a dusíme asi ještě minutu.
Tence naklepané řízky osolíme, opepříme a z každé strany asi minutu opečeme na másle.
Narovnáme do zapékací mísy, zakryjeme zeleninou, posypeme sýrem a zapékáme dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s vařeným bramborem.