Růžičková kapusta zapečená se šunkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 dkg šunka
200 ml mléko
10 dkg sýr
5 dkg mandlové lupínky
50 dkg růžičková kapusta
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné růžičkové kapusty povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a potom je zchladíme ve studené vodě. Kapusty scedíme v cedníku a necháme okapat.

  2. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

  3. Zapékací misku či pekáč vymažeme máslem, rozložíme na něj kapusty s nakrájenou šunkou a zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a rozmíchali strouhaný sýr. Nakonec posypeme mandlovými lupínky.

  4. Pečeme asi 25 - 30 minut při teplotě 180 °C.

  5. Růžičkovou kapustu zapečenou se šunkou podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!