Rybí burger na grilu recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 3 lžičky máslo 1 lžička solamyl 150 ml majonéza 1 ks bílek 2 ks rajče 1 lžíce kečup 1 ks chilli paprička 1 lžička citronová šťáva 3 - 4 listy ledový salát 1 lžička rybí omáčka 2 lžíce čerstvá petrželka bílý mletý pepř chilli omáčka 3 ks hamburgerová houska 2 ks jarní cibulka (bílá část) 500 g filety z tresky bez kůže
Postup Rybí burger na grilu
Postup přípravy receptu
-
Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet
Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink
Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova
Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme
Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.