Rybí polévka s chřestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - máslo 450 g rajčata 250 ml smetana 200 g chřest 1 ks fenykl 450 g treska - - smetana kysaná - - pepř mletý 1 l vývar rybí 2 lžíce protlak rajčatový 900 g mořský jazyk - - losos uzený
Postup Rybí polévka s chřestem recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpustíme máslo a na mírném ohni podusíme česnek a sekaný fenykl. Přidáme rajčata, stonky chřestu, rajský protlak a rybí vývar. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme vařit mírným varem asi 20 minut. Přidáme rybí plátky a na mírném ohni povaříme 5 minut. Pak polévku odstavíme a necháme trochu vychladnout. Rozdělíme ji na dva díly a rozmixujeme. Hrnec vypláchneme, vlijeme zpátky polévku a zamícháme do ní smetanu. Přidáme hlavičky chřestu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na talíře a ozdobíme kysanou smetanou a proužky lososa.